Dag 3 - Vad är kärlek?

2011-06-23 20:22:10
Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika från person till person. För många innebär kärlek det de känner för en annan person, djur eller något som de har upplevt.

Kärlek kan vara det du lever för, det viktigaste i ditt liv.

Om man inte vet vad kärlek är, varför vill man då ha det? Alla VILL ha det, så är det bara. Kanske för att det ger oss hopp, tro och lycka. Det är så man föreställer sig kärlek. Självklart är det inte alltid så eftersom det finns både olycklig och brusten kärlek. Då känns det verkligen inte som att kärleken gör livet så mycket bättre, snarare tvärtom.

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet." Läste det på en hemsida, det stämmer i de flesta punkter.

Kärlek för mig är så mycket mer än vad jag känner för vissa personer. Kärlek är vänner, familj, lycka, att trivas med sig själv. Må bra och få andra i din omgivning att må bra.

Kärlek är respekt och tillit. Förtroende och ansvar. Speciellt inom en relation mellan två personer. Ett förhållande byggt på respekt och tillit är ett starkt förhållande.

Det finns många förutfattade meningar om vad kärlek är och vem man kan bli kär i. Men i praktiken har kärleken inga gränser. Man kan bli kär i någon som är äldre eller yngre, man kan bli kär i någon av samma eller motsatt kön och man kan bli kär i någon som är lik eller olik sig själv.

Det är en tunn linje mellan kärlek och hat. Efter som det är "lättare" att såra någon som man vet kommer komma tillbaka, just för att man älskar varandra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0